fredag 1 januari 2021

Nytt år ... nya möjligheter

Ja, nu har vi bytt siffran 0 till 1.  Och vi får verkligen hoppas att det blir ett bättre, och framför allt ett friskare år för oss alla.
Det är klart att jag haft många roliga stunder och skratt under året. Men så klart är det de sämre och lite tråkiga händelser man kommer ihåg. Som t.ex pandemin, som fortfarande inte försvunnit. Min arbetslöshet, som även det håller i sig. Mina för många kilon, med hälsan som insats, som också vägrar flyga sin kos. Ja, det är ju de tunga bitarna. De tar jag med mig in i det nya året, och så klart minns jag de allra bäst.

Pandemin råder jag ju självfallet inte över. Men både arbetslösheten och min hälsa kan jag ju arbeta med, skulle en del säkert tycka. Men tro mig, jag har faktiskt jobbat hårt för att båda skall bli bättre. Men jag har inte haft några större framgångar med det.
Som person har jag ju ett väldigt stort problem. Jag är sockerberoende, och kan äta allt som har socker i sig. Det gäller allt från kakor till godis och choklad. Och om jag inte "får" äta det, så vaknar jag på natten med världens chokladbegär. Och sen jag lade cigaretterna för ett antal år sedan, har sockerbegäret blivit större och större.

Men jag ser ändå positivt på 2021. Förhoppningsvis kommer mycket nytt att hända. Min son och hans familj är i flyttartagen, Beatrice söker egen lägenhet, och själv tänker jag också söka mig ett annat boende. Men den än så länge viktigaste händelsen är så klart att jag snart får ett nytt litet flickebarnbarn.
Så roliga saker kommer ju faktiskt att hända under 2021.

Jag har inte avgett några nyårslöften. Jag tycker inte det är lönt att lova något som jag garanterat ändå inte kommer kunna hålla fullt ut. Men jag har ändå lovat mig själv att försöka bli ett bättre "jag"; att försöka dra ner på godiset, att försöka tänka mer på mig själv, att försöka jobba mer med mina egna saker, och inte glömma bort vad jag vill ha ut av dagarna. Ja, mer kan jag ju faktiskt inte begära, ens av mig själv. 😀

Så jag välkomnar 2021 med glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar